Tai Chi Speciaal

privé, bedrijven & verenigingen

Tai Chi Speciaal

privé, bedrijven & verenigingen

Bas TaiChi speciaal hengelo
“Zo nu en dan eens stilstaan bij de vraag waar je staat in het leven.”

Tai Chi & persoonlijke begeleiding

Zo nu en dan eens stilstaan bij de vraag waar je staat in het leven. Waar je zingeving aan ontleent. Misschien heb je dit goed voor ogen, maar misschien heb je behoefte hier opnieuw richting aan te geven.

Het kan ook zijn dat je veel stress ervaart. Dat je omgeving “energie trekt” waardoor je je regelmatig leeg en uitgeput voelt. Je altijd maar dienend bent naar je omgeving waardoor je niet toekomt aan wat je werkelijk zou willen. Misschien kom je voor belangrijke keuzes te staan.

Vragen die je zelf kunt proberen op te lossen of die je mogelijk goed kunt bespreken met een partner of vriend. Maar soms kan het fijn zijn hiervoor iemand te zoeken buiten je directe kring. Iemand die luistert, spiegelt, objectief is en met wie je je vragen in vertrouwen kunt bespreken.

Bij de Tamarinde bieden we je de mogelijkheid deze vragen in alle rust en vertrouwen te bespreken en te zoeken naar oplossingen. We beginnen met een intake, waarin we bespreken wat je bezighoudt en je wensen zijn. Van hieruit gaan we “op pad”, rekening houdend met je persoonlijke mogelijkheden en behoeftes.

We kunnen hierbij eventueel gebruik maken van Tai Chi oefeningen voor ontspanning, maar ook van inzichten uit de Oosterse manier van denken.
Net dat wat nodig is en bij jou past. Meestal zijn enkele gesprekken al voldoende.

Tai Chi privé

Wil je ook regelmatig thuis “Tai Chi’en”, maar vergeet je de oefeningen steeds weer? Tijdens de privéles hebben we alle rust en tijd om een oefening of serie stapsgewijs aan te leren zodat je deze vervolgens met gemak in je eigen omgeving kunt doen. Of vind je het fijn om in alle rust en stilte les te krijgen. Ook dan is privéles vast iets voor jou.

Privélessen kunnen gegeven worden bij de Tamarinde, bij de docent of bij jou thuis. Deze lessen zijn geschikt voor één of twee deelnemers.

Bas TaiChi speciaal hengelo
“Zo nu en dan eens stilstaan bij de vraag waar je staat in het leven.”

Tai Chi voor bedrijven, verenigingen en stichtingen

Samenwerken, prestatiedruk, het combineren van werk, gezin en zorgtaken… het risico van overbelasting, stress en uitputting ligt “om de hoek”. Met alle gevolgen voor het welzijn en de gezondheid van medewerkers. En met alle denkbare gevolgen voor de werkgever.

Is dit hoe het nu eenmaal moet gaan? Welnee… steeds meer werkgevers nemen Tai Chi op in hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Waarom juist Tai Chi? Tai Chi ontspant, maar laadt ook je batterijen weer op. Je energie gaat weer vrij stromen. Zowel mentaal als lichamelijk kom je meer in balans. En vanuit deze positie leer je anders, evenwichtiger, en met meer compassie om te gaan met jezelf en met anderen (thuis en op het werk).

Wat is mogelijk?

Vooraf bespreken we de wensen met de werkgever. Vaak wordt gekozen voor:

  • Tai Chi lessen op reguliere basis op het werk (“incompany”) of in de zaal van Tamarinde al dan niet in combinatie met…
  • Tai Chi & persoonlijke begeleiding (coaching) voor individuele werknemers. Maar heb je andere wensen, dan is dit altijd bespreekbaar.

Tai Chi voor clubs en (personeels)verenigingen

Wil je een bijzondere activiteit organiseren voor jouw club of vereniging? Mogelijkheden zijn onder andere:

  • een éénmalige Tai Chi workshop
  • een lezing over Tai Chi & Taoïsme
  • een middag Tai Chi & High Tea op een prachtige locatie
  • een 2 daagse Tai Chi retraite in een klooster

Maar ook andere wensen zijn uiteraard bespreekbaar.